Misstänkt mordbrand mot polismans hem

  • Söndag 11 Nov 2018 2018-11-11
E-post 163

JÖNKÖPING En eller flera personer söks av polisen misstänkta för att ha attackerat en polismans hem. Sent på natten ska stenar ha kastats genom fönstren i polismannens hus och även något brandfarligt ska ha kastats in.

En polis i Jönköping har under natten till den 11 november fått sten inkastat genom sina fönsterrutor och en brand anlagd i sitt hem. Okända gärningsmän utförde dessa dåd mot polisens hem vid 02-tiden, uppger Expressen.

Klockan 01.59 kom ett larm om en brand i en bostad i Jönköping. Polis och räddningstjänst ryckte ut och anlände till polismannens hus. En eller flera okända förövare har kastat stenar och andra föremål mot polisens bostad. Ett av föremålen var brandfarligt och orsakade rökutveckling.

Hemmet evakuerades och de tre personer som befann sig där tog sig ut.

– Ingen person i bostaden kom till skada, men blev chockade så klart. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Peter Ström till JP.

Enligt Ström ska det inte finns någon konkret hotbild mot polisen och motiv har ännu inte fastställts.

Monica Bergström, polisens presstalesperson i Region Öst, berättar att poliser kommer att befinna sig vid bostaden under hela söndagen och att det är ovanligt med riktade attacker mot poliser.

En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts och områden i anslutning till bostaden genomsöks med hundar men ingen misstänkt gärningsman har hittats.

LÄS ÄVEN: ”Stor förödelse” efter kraftig beskjutning mot bostaden till ”en alldeles vanlig polis”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag