Misstänkt överfallsvåldtäkt bakom skola i Luleå – polisen går inte ut med signalement

Här sades våldtäkten ha skett. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 apr 2018 2018-04-18
E-post 1159

Någon gång vid lunchtid på onsdagen våldtogs en kvinna bakom skolan Nya Läroverket i Luleå. Det uppger polisen som nu letar en gärningsman i området. Något som NSD rapporterat om.

Det var klockan 12.55 som polisen larmades att en överfallsvåldtäkt hade ägt rum i området Bergviken i Luleå. Den misstänkta brottsplatsen är bakom Nya Läroverket. Nära brottsplatsen ligger även en Montessoriskola och ett gruppboende för så kallade ensamkommande barn.

Polisen ska enligt NSD leta efter en man, möjligen i 25-årsåldern och man har genomfört dörrknackning.

Nya Läroverkets vd Magnus Selberg säger till NSD att det aldrig var någon fara för barnen i skolan och att barnen enligt polisen inte ska ha sett våldtäkten.

– Detta ska ha skett vid en tidpunkt när inga barn var ute. Dörrknackningen har också skett i ett område där de inte rör sig normalt, säger han till NSD.

En källa som Nyheter Idag har pratat med är skeptisk.

– Det går barn från sex år upp till högstadiet på den skolan. Det passerar väldigt mycket folk hela tiden bakom skolan, där våldtäkten ska ha ägt rum. Det är parkeringar där, gångvägar. Jag förstår inte hur ingen kan ha sett något, uppger källan.

Bergviken är ett lugnt bostadsområde nära centrala Luleå som varit förskonade från oroligheter, uppger källan. Enligt polisen finns uppgifter om att två äldre kvinnor sett våldtäkten och att de avbrutit den. Polisen vill nu komma i kontakt med dem.

Kvinnan är förd till sjukhus för undersökning. Polisen har inte lämnat något signalement på förövaren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag