Misstänkt överfallsvåldtäkt i Umeå

Foto: Google Maps
  • Söndag 4 okt 2020 2020-10-04
E-post

UMEÅ Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Umeå. En kvinna blev tidigt på söndagsmorgonen överfallen och våldtagen i centrala Umeå enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen spärrade under söndagen av delar av ett område i centrala Umeå som kallas Väst på stan där det misstänkta överfallet och våldtäkten tros ha ägt rum.

Enligt uppgifter till Aftonbladet, som Nyheter Idag inte har lyckats få bekräftade, ska attacken på kvinnan ha skett utomhus och vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen. Efter våldtäkten ska kvinnan ha kontaktat boende i området och därefter har polis larmats.

När Nyheter Idag kontaktar polisen hänvisar man till ett kortare pressmeddelande på sin hemsida:

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt, hur själva händelsen gått till är ännu inte klarlagt. Utredningsarbetet fortsätter under kvällen och under måndagen kommer nya förhör att hållas. En person medtogs till sjukhus efter händelsen. Men man bedömer att det inte är någon fara för allmänheten. I nuläget så har finns det ingen misstänkt.

Kvinnan vårdas enligt Aftonbladet på sjukhus.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag