Misstänkta människorovet av kvinnomisshandlaren ”Blattelito” – nu utreds falsklarm
SVERIGE På lördagen spreds bilder på sociala medier av den villkorligt frigivne kvinnomisshandlaren Abbe ”Blattelito” Alsaadi, bunden och blodig. Senare samma kväll gick han själv ut med att han kidnappats och torterats med ett bilbatteri. Polisen inledde en utredning om människorov men har i ett senare skede också öppnat en utredning om falsklarm.
Blodiga bilder av Abbe ”Blattelito” Alsaadi spreds på bland annat Instagram och Twitter under lördagskvällen. På bilderna satt Alsaadi fastbunden på en stol med tejp över munnen.
I en video som Alsaadi släppte senare samma kväll på sitt Instagramkonto uppger han att han blev kidnappad av ett gäng ”småkids” och torterad.
– Det här var yngre, det här var barn.
– Jag blev hustlad. Jag har åkt på stryk, ordentligt, säger Alsaadi i filmen.
– De kopplade upp mig till ett bilbatteri och gav mig elchocker.
Alsaadi uppger att bortförandet och tortyren handlade om pengar.
– De ville veta var jag ”stashade” pengar, var jag har mina pengar.
Alsaadi blev i november villkorligt frigiven efter att ha avtjänat runt 2,5 års fängelse för bland annat misshandel och grov kvinnofridskränkning av sin ex-flickvän Annie Andersson. Han var ursprungligen dömd till 18 års fängelse för mord på henne men hovrätten rev upp den domen.
Polisen i Östergötland inledde på lördagen en utredning om människorov och grov misshandel.
Nu har utredningen tagit en något oväntad vändning. Polis och åklagare har upptäckt omständigheter som gjort att man börjat utreda falsklarm.
– Det finns oklarheter i ärendet, men vem det är som utreds för falsklarm kan vi inte bekräfta, säger Åsa Willsund till Fria Tider.
Alsaadi hade skador när han hördes av polis men inte sådana som behövde sjukhusvård.
Enligt Fria Tider är det inte Alsaadi som utreds för falsklarm.
Till Expressen säger polisen att man ”kan ifrågasatta vad som egentligen hänt”.
– Misstankarna om den synnerligen grova misshandeln eller människorovet har inte kunnat avfärdas. Men det har framkommit uppgifter som tyder på att de kanske inte stämmer, säger Åsa Willsund.
–Det är ett rörigt ärende med många frågetecken.