Moderaternas kommunalråd i Kungsbacka lämnar efter sexköp

Foto: Kungsbacka kommun
  • Söndag 24 maj 2020 2020-05-24
E-post 293

KUNGSBACKA Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, moderaten Hans Forsberg, köpte sex på lördagen i en lägenhet i Göteborg, något som GP var först att berätta. Nu lämnar han alla sina uppdrag. – Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Forsberg enligt ett pressmeddelande.

Polisen fick enligt GP tips under lördagskvällen från inringare om att det var flitig ”trafik” av män till en lägenhet i Örgryte, en stadsdel i Göteborg. Inringarna misstänkte bordellverksamhet, då männen stannade kort tid och ”värdinnor” kommit ut och hämtat männen.

Väl på plats stoppade polisen ett antal av männen och kontrollerade dem. En av männen var Hans Forsberg, kommunalråd för Moderaterna i Kungsbacka kommun. Han har nu valt att erkänna brottet och har under helgen accepterat strafföreläggande för köp av sexuell tjänst.

Nyheter Idag har under kvällen sökt både Hallandsmoderaternas ordförande Mikaela Waltersson, och Lisa Andersson, gruppledare för Moderaterna i Kungsbacka för en kommentar. I samma pressmeddelande där Hans Forsberg meddelar att han lämnar och säger att han är ångerfull kommenterar också Lisa Andersson.

– Hans har varit en god partikollega som jag har uppskattat att arbeta tillsammans med, men förtroendet är förbrukat och nu behöver vi i Kungsbackamoderaterna tillsammans hitta nya lösningar, säger Lisa Andersson i pressmeddelandet.

Kungsbacka styrs av M tillsammans med C, KD och L.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag