”Mörkhåriga och mörkhyade” – polisen släpper signalement efter våldtäkten i Piteå

Foto: Flickr
  • Onsdag 31 jul 2019 2019-07-31
E-post 1309

PITEÅ På fredagskvällen ska en kvinna i 20-årsåldern ha blivit våldtagen i centrala Piteå. Tio män eftersöks nu för inblandning i våldtäkten, och enligt polisens uppgifter ska de vara ”mörkhåriga och mörkhyade”.

Klockan var mellan 23.00 och 23.55 när kvinnan befann sig i i Piteå centrum vid korsningen Uddmansgatan/Prästgårdsgatan. Under kvällen pågick gatufestivalen Piteå dansar och ler.

Tio män kommer då fram och börjar prata med kvinnan. I polisens pressmeddelande beskrivs de enbart som ”mörkhåriga och mörkhyade”. Polisens förundersökningsledare Aron Backman säger till Aftonbladet att de ska ha pratat på en blandning av svenska och engelska.

Två av männen tar tag i kvinnans handleder och för henne mot ett närliggande garage. Enligt polisen följer de övriga åtta männen med men är annars passiva. I garaget utför en av männen en handling mot kvinnan som enligt lagen faller under kategorin våldtäkt. Därefter lyckas kvinnan ta sig därifrån.

Nu söker polisen upplysningar från allmänheten som kan vara till hjälp i utredningen. Den som har sett kvinnan tillsammans med de tio männen eller har annan information att lämna kan höra av sig till telefonnumret 114 14.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag