Motdemonstrant gripen med kniv – Påstår att han hittade den

  • Onsdag 11 okt 2017 2017-10-11
E-post 176

GÖTEBORG Under nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg greps en motdemonstrant. Motdemonstranten misstänks för brott mot knivlagen men uppger själv att han endast hade hittat en kniv som han skulle lämna tillbaka till dess ägare.

Under nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg grep polisen en motdemonstrant som bar kniv. Mannen i 25-årsåldern misstänks för brott mot knivlagen och ska enligt egen förklaring endast hittat kniven och ville ge tillbaka den till dess ägare, uppger Expressen.

Det var den 30 september som NMR höll sin demonstration i Göteborg. Demonstrationen gick inte som planerat då nazisterna bröt polislinjen och de marscherade inte hela vägen som planerat. Samtidigt samlades en stor grupp motdemonstranter utanför Liseberg. På plats fanns också en många poliser.

LÄS ÄVEN: Här går motdemonstranterna till attack mot polisen: Stenkastning, knallskott och rusningar

LÄS ÄVEN: Direktrapportering från tumultet i Göteborg där nazisterna demonstrerar

Under demonstrationen blev 23 nazister anhållna för våldsamt upplopp men samtliga har släppts på fri fot sen dess, även om misstankarna kvarstår. En motdemonstrant sitter fortfarande häktad för försök till våld mot tjänsteman och för våldsamt upplopp.

Nu åtalas en 25-årig motdemonstrant för brott mot knivlagen i samband med demonstrationen. Motdemonstranten förnekar brott men vidgår att han bar kniven. Han uppger i polisförhör att en annan person hade tappat kniven och att han tog upp den för att lämna tillbaka den till dess ägare. Enligt motdemonstranten hann polisen beslagta kniven innan han hann lämna tillbaka den.

Motdemonstranten är dömd sen tidigare för bland annat brott mot knivlagen, vapenbrott, narkotikabrott och våldsbrott.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag