Musikstudent sköts i ögat i sin bostad under gängskjutning

Foto: Pixabay
  • Onsdag 18 sep 2019 2019-09-18
E-post 389

NACKA En man som sköts i sin bostad i Nacka i en gängrelaterad skjutning träffades i ögat och kommer förlora synen. Den egentliga måltavlan för attacken var en grovt kriminell 33-åring, gift med 18-åriga Ndella Jack som mördades i en tidigare attack. 

En av männen som skadades i skjutningen i Nacka träffades i ögat och har förlorat synen, rapporterar SVT Stockholm.

Mannen är student på Kungliga musikhögskolan i Stockholm, som hoppas att han kan komma tillbaka till studierna.

– En av våra lärare har talat med honom. Vi hoppas att han kan komma tillbaka till sina studier om ett par veckor, säger Marie Halling, Kungliga musikhögskolans presskontakt, till SVT Stockholm.

Läs även: Lurades in i fälla – skjutningen i Nacka kopplas till mordet på 18-årig kvinna

Mannen träffades av en förlupen kula när han befann sig hemma i sin lägenhet. Även en taxichaufför blev skjuten i attacken, som kopplas till en tidigare skjutning i Råcksta där 18-åriga Ndella Jack dog.

Polisen tror att måltavlan för bägge skjutningar var Ndella Jacks make, en grovt kriminell 33-årig man som nyligen avtjänat ett fängelsestraff.

Mannen och två andra personer hade lurats ut till Nacka i jakt på upplysningar om mordet på Ndella, när en man öppnade eld mot deras taxi med automatvapen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag