Lurades in i fälla – skjutningen i Nacka kopplas till mordet på 18-årig kvinna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 sep 2019 2019-09-10
E-post 100

Skjutningen i Nacka på söndag kväll har kopplingar till mordet på 18-åriga Ndella Jack i Stockholmsförorten Råcksta den 28 augusti. Måltavla för båda skjutningar var Ndellas make, en grovt kriminell 33-årig man som nyligen avtjänat ett fängelsestraff.

Kopplingen mellan mordet på Ndella och skottlossningen i Nacka avslöjades först i Expressen, vars uppgifter bekräftades av polis på en presskonferens på måndag kväll.

– Vi kan konstatera att det mord som genomfördes i Råcksta för en tid sedan hade samma mål som den skjutning som inträffade i Nacka. Samma person, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef Stockholm syd.

Tre personer ska ha lurats ut till Nacka i jakt på upplysningar om mordet på Ndella Jack. När personerna anlände i en taxi klev en man beväpnad med automatvapen ut ur en Audi och öppnade eld mot taxin.

– Jag hörde skotten, det smattrade på rätt bra. Jag tror att det var någonstans mellan 20 och 30 skott, berättar en boende i området för Expressen.

Läs även: Larm om flera skjutningar i Stockholm – Två skadade

Två personer skadades allvarligt: taxichauffören och en person som befann sig i en bostad.

– De två personerna som är målsägande är kvar på sjukhus. De är fortsatt allvarligt skadade. Vi har ingen frihetsberövad, säger Ola Österling på Stockholmspolisen vid 15.30 på måndagseftermiddagen.

De tre männen och den skadade taxichauffören ska ha tagit sig från platsen och sedan slagit larm till polis.

Läs även: VIDEOEXTRA: Här grips han av polis efter skjutningarna i Nacka

De tre männen förhördes inledningsvis som misstänkta, men polisen arbetar nu efter teorin att de var måltavla för skjutningen.

– Vi har en bra bild av vilka som är inblandade i de här konflikterna, deras avsikt och deras förmåga. Men oavsett om de är offer eller gärningspersoner i de här händelserna så samarbetar de inte med oss. Det gör att vi är extremt beroende av allmänhetens hjälp, säger polisområdeschef Carolina Paasikivi.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag