Muslimsk ledare anklagar Israel för moskémassaker

Bild: Faksimil Twitter
  • Fredag 29 mar 2019 2019-03-29
E-post 215

NYA ZEELAND Israels säkerhetstjänst ligger bakom terrorattacken i Christchurch, hävdar ordföranden för Nya Zeelands största moské. Uttalandet fördömdes av Israels ambassadör i landet, men moskéns ordförande håller fast vid sin teori.

Ordföranden för Nya Zeelands största moské anklagar den israeliska säkerhetstjänsten Mossad för att ligga bakom terrorattacken i Cristchurch då 50 muslimer sköts ihjäl av en ensam gärningsman, rapporterar Daily Mail.

Uttalandet kom under en demonstration organiserad av ”Love Aotearoa Hate Racism” på lördagen. ”Aotearoa” är det maoriska namnet på Nya Zeeland.

– Jag står här och jag säger att jag har en väldigt, väldigt stark misstanke att det är någon grupp bakom honom, och jag är inte rädd för att säga att jag känner att Mossad är bakom det här, sade Ahmed Bhamji, som leder Masjid E Umar-moskén i  Auckland.

Läs även: Terrorforskaren Ranstorp säger att dådet i Nya Zeeland ”föll mellan stolarna” – kunde ha stoppats

Bhamjis uttalande hörs tydligt på en film som lagts upp på Twitter.

– Det är sant! Israel ligger bakom, ropar en man i publiken.

Israels ambassadör i Wellington fördömde Bhamjis kommentar.

– Hela det israeliska folket, tillsammans med Nya Zeelands invånare, sörjde den fruktansvärda terror-massakern mot muslimska tillbedjare i Christchurch. Bhamjis absurda anklagelse är ett beklagligt uttryck för antisemitiska fördomar och vi är säkra på att det avvisas totalt av de muslimska samfundets ledarskap och alla Nya Zeeländare, sade ambassadören.

Bhamji stod dock fast vid sin kommentar.

– Mossad sysslar med alla sådana här saker. När jag pratar om Mossad, varför skulle judar bli upprörda? Ge mig ett svar, sade Bhamji till Newshub, och krävde en utredning om vem som finansierade massakern.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag