När kommer kryptovalutan att nå ut till de som inte är intresserade av den?

  • Onsdag 27 jul 2022 2022-07-27
E-post 0

Är du intresserad av kryptovaluta? Då är sannolikheten hög för att du på något sätt har exponerat dig för dem, exempelvis via köp och sälj. Men om du inte är intresserad av kryptovaluta har du förmodligen inte gjort det. Än så länge är det främst de som är intresserade som äger och använder olika typer av kryptovalutor.

Den stora frågan är dock, när kommer kryptovalutan att nå ut till den breda publiken? De som inte har något intresse för det, men som använder det för att det är en bra teknologi?

Kryptovalutan används främst av de som är intresserade av den

För bara tio år sedan var det väldigt få som visste vad en kryptovaluta var för något, och ännu färre använde dem. Men för varje år som har gått har fler och fler människor fått upp ögonen för dem, och idag finns det miljontals människor som använder dem.

Intresset ökar för varje dag som går, men ännu är det främst de som av någon anledning är intresserade av dem som använder dem.

4 saker som måste hända för att nå ut till resten av befolkningen

Nedan är exempel på saker som måste hända för att nå ut till resten av befolkningen:

Fler människor måste förstå dess teknologi

En av de stora anledningarna till varför det fortfarande är relativt få människor som använder kryptovalutor är att de helt enkelt inte förstår hur de fungerar. Detta kan vara avskräckande, och gör att många istället håller sig till vad de vet.

För varje dag som går blir det dock allt fler människor som intresserar sig för kryptovalutan, och därmed lär sig hur de fungerar, åtminstone på en grundläggande nivå. Men för att kryptovalutan verkligen ska sprida sig i samhället behövs det mer information för de som har noll intresse för det. Bitcoin-up.io är ett mycket lämpligt val av handelsplattform om du bestämmer dig för att investera, eftersom handelsprogrammet är nybörjarvänligt och kopplar dig till en välrenommerad mäklare, vilket gör processen mycket okomplicerad.

 

Fler butiker måste börja acceptera dem

Microsoft, Virgin Galactic och Wikipedia, vad har alla dem gemensamt? De är framåttänkande organisationer och företag, men samtliga av dem accepterar även kryptovaluta som betalning (donationer för Wikipedia). Men det räcker inte..

För att kryptovalutan verkligen ska få spridning måste mindre butiker börja acceptera dem. Det räcker inte med att några av de största företagen gör det. För att den verkligen ska spridas måste matbutiker, klädbutiker, bensinmackar och mer börja acceptera dem, något som för närvarande är ganska svårt med tanke på att systemen inte är lika utvecklade som för exempelvis kreditkort och kontanter.

Det måste bli lättare att använda dem

Än så länge är det betydligt enklare att genomföra transaktioner med traditionella medel. För att genomföra en transaktion med kryptovaluta krävs det kunskap, men är egentligen inte särskilt komplicerat. När det gäller att betala i en fysisk matbutik blir det dock betydligt svårare, och är något som måste förändras.

Med tanke på att kryptovalutan fortfarande är väldigt ny är det dock inte särskilt konstigt att dess system inte är fullt utvecklade. Med tanke på hur många människor och organisationer som är involverade inom branschen kommer det med allra största sannolikhet att utvecklas bättre system i framtiden, något som möjliggör för enklare betalningar för den breda massan.

Priserna måste stabiliseras

Som du säkerligen redan känner till fluktuerar priserna väldigt mycket för de flesta kryptovalutor. Detta gör dem relativt instabila, och kan vara något som avskräcker större delen av befolkningen från att ge sig in i branschen.

De kryptovalutor som har några år på nacken har dock sett mindre fluktuationer över tid, och kommer förmodligen att plana ut ännu mer i takt med att tiden går. För att de ska kunna plana ut i likhet med fiatvalutan krävs det dock att många fler människor börjar använda dem, och att fler butiker börjar acceptera dem.

Människor måste känna sig säkra med att använda dem

Just nu finns det fortfarande för få människors som vet hur de hanterar kryptovalutor på ett säkert sätt. De kanske känner till att det existerar kryptoplånböcker, men vet inte riktigt hur de fungerar. Och de flesta har inte tillräckligt med kunskap för att känna igen ett bedrägeri.

 

Detta måste förändras, och förhoppningsvis blir så fallet i framtiden.

Kom ihåg att handel med kryptovalutor är förenat med risker. Priset kan både sjunka och stiga. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, och du kan förlora delar av eller hela ditt investerade kapital.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag