Nu får polisen ett rejält tillskott på lönen − ob-ersättning fördubblas

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 6 Dec 2022 2022-12-06
E-post 30

Nu kommer poliser i Sverige få ett rejält tillskott på lönen, då ob-ersättningen för arbete på kvällar och helger höjs med 75 procent i januari 2023. Ett år senare kommer ersättningen höjas med ytterligare 25 procent jämfört med den ursprungliga summan, vilket gör att ob-ersättningen kommer att ha fördubblats i januari 2024.

− Att Polisförbundet och Polismyndigheten nu äntligen skrivit under det här avtalet är efterlängtat då vi länge drivit frågan att höja ersättningen för arbete på kvällar och nätter, säger Polisförbundets ordförande Katharina von Sydow i ett uttalande.

De nya lönerna ska dessutom betalas ut retroaktivt från den 16 mars 2022 istället för från revisionstidpunkten den 1 oktober 2022.

−  Vi är överens om att hela polisyrket ska uppvärderas. Det är oerhört viktigt för att kunna rekrytera, utveckla och behålla den polisiära kompetensen som behövs nu och framöver, säger Katharina von Sydow.

Läs även: Polisens begåvningskrav sänks ytterligare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag