Hela denna artikel är en annons

Nu går det att spela på riksdagsvalet

  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 3

Valet 2018 börjar närma sig och likt tidigare år är det möjligt att spela på årets resultat. Vilket parti blir störst? Blir nästa regering i majoritet? Vem blir nästa statsminister? Det är bara några av frågorna som går att betta på.

Den 9 september är det dags för nästa svenska riksdagsval. Många är osäkra på vilka de ska rösta på och olika valkompasser används för fullt, för att ge vägledning inför valdagen. Opinionsmätningarna svajar fram och tillbaka och årets val beskrivs av många medier som en ”riktig rysare”.

Flera aktörer erbjuder betting på valet

Vilka som blir årets stora segrare går först att veta när alla röster har kontrollräknats. Men redan nu kan du spela på valresultaten. Några av de största spelsajterna på den svenska marknaden har nämligen tagit fram odds baserade på flera opinionsmätningar, historiska resultat och hur deras spelare har börjat placera sina insatser.

Vad säger oddsen?

Oddsen varierar lite mellan olika aktörer, men en sak är gemensam. Kampen om att bli största parti efter valet står mellan Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna, som alla har relativt låga odds.

Den som vill se en kraftigare avkastning får istället rösta på Centerpartiet, som ger 250 gånger pengarna, eller varför inte Liberalerna med ett odds på 1000.

När det kommer till vem som väntas bli nästa statsminister är det Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som är spelarnas favorit, med ett odds på 1,8 gånger pengarna. Samtidigt är oddset för nuvarande statsminister Stefan Löfven 2,0 och för Jimmie Åkesson 5,5 gånger pengarna.

Så spelar du på valet

Om du vill spela på valet behöver du först och främst hitta en aktör som erbjuder spel på politik. Därefter behöver du registrera ett konto och göra en insättning. Sedan är det bara att placera sina vadslagningar, precis som med odds på fotboll eller annan sport.

Här finns information om var det går att spela på det svenska riksdagsvalet och närmare detaljer om vilka frågor det går att betta på.

Riksdagsvalet hålls den 9 september och redan samma dag presenteras ett preliminärt valresultat. Det är också detta resultat spelbolagens vadslagning avser. Därefter sker en kontrollräkning som tar 14 dagar. Först då anländer ett exakt valresultat och vi får fullständig klarhet i de stora valfrågorna.

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag