Ny explosion i Staffanstorp – bil utanför bostad sprängd

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 feb 2018 2018-02-20
E-post 248

Natten mot tisdag sprängdes en bil i Staffanstorp. Händelseförloppet kring explosionen är inte klara och det går inte att säga än om det finns koppling till den tidigare explosionen, uppger Expressen.

Dagen efter att det skett en explosion vid en räddningsmans bostad smällde det igen i Staffanstorp. Klockan 01.24 natten mot tisdag kom larm om att det skett igen  explosion i Staffanstorp. Den här gången i en bil utanför en bostad cirka 1,5 kilometer från den tidigare explosionen.

– Det är ganska nära med tanke på att de ligger i samma by, men inte i exakt samma område, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd till Expressen.

Polisen kopplar i det inledande skedet inte ihop de två händelserna men utreder om de kan ha med varandra att göra. Bombskyddet var tillfälligt på plats under natten för att säkra upp området.

Enligt polisen ska ingen person ha varit hemma vid tillfället för händelsen och inget mer än bilen har skadats. Ingen person är gripen. En polisanmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag