Omfattande skador efter explosion i Malmö

Bilden är orelaterad. Foto: Läsarbild
  • Tisdag 12 Dec 2017 2017-12-12
E-post 550

MALMÖ Under måndagskvällen detonerade en bomb under en personbil i Malmö och orsakade omfattande plåtskador på bilen samt skador på en annan personbil som var parkerad i området. Lägenheter i bostadsområdet skadades även av smällen och polisen uppger att de ännu inte har några misstänkta eller gripna.

Under måndagskvällen den 11 december fick en personbil omfattande plåtskador vid en explosion som skedde vid Pilåkersvägen i Malmö, det uppger Skånska Dagbladet.

Inga personer är skadade efter explosionen men den kraftiga smällen krossade en ruta till en lägenhet i flerfamiljshuset i närheten av personbilen. Även en balkong i närheten fick hål i plåten.

En annan personbil i närheten fick även en del mindre skador, på bland annat kofångaren. Polisen rubricerar brottet som allmänfarlig ödeläggelse och har under tisdagen fortfarande inga gripna eller misstänka för dådet.

När polisen larmades klockan tio i elva på måndagskvällen tillkallades bombtekniker och snabbt kunde det konstateras att det rörde sig om en bilsprängning i ett tätbebyggt bostadsområde.

Det visade sig att sprängladdningen hade placerats under personbilen som kraftigt skadades.

– Det är fortfarande oklart exakt vad det är som har detonerat. Men det rör sig om någon form av sprängladdning, säger Nils Norling, presstalesman vid Polisen i Malmö, till Skånska Dagbladet.

Polisen är nu i kontakt med ägaren av personbilen för att kunna fastställa huruvida det har existerat en hotbild mot personen sen tidigare eller inte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag