Öppet hus på skola avbröts efter ”bråk mellan två olika grupperingar”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 nov 2022 2022-11-24
E-post 138

På onsdag kväll skulle Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg ha ”öppet hus” så att eleverna kunde visa upp sin skola. Det hela fick emellertid avbrytas efter att en grupp som kommit till platsen ställde till med bråk, rapporterar Ttela.

– Det var runt 10-15 ungdomar som var där för att stöka till det, och knuffades och var högljudda. Vi försökte avhysa dem och det gick ganska bra, men de fortsatte komma tillbaka, säger Johan Olofson, förbundsdirektör på Kunskapsförbundet Väst, till tidningen.

Polisen ger emellertid en allvarligare bild av händelseförloppet. Enligt polisens händelsenotis ska det ha ”blivit bråk mellan två olika grupperingar”.

En man i 20-årsåldern ska ha utsatts för misshandel. ”Han har troligen en bruten näsa men var inte i behov av ambulans” skriver polisen och tillägger att en anmälan om misshandel och olaga hot upprättats. Ingen misstänkt har gripits.

Flera polispatruller var på plats och kunde lugna ned stämningen, och så småningom lämnade de inblandade platsen.

Läs även: Stort slagsmål i Visby – ”två grupperingar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag