Över 40 döda i bränder i Kalifornien

Foto: California fireFoto: Santa Rosa Police
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 0

USA Minst 41 människor har omkommit i den senaste tidens bränder i Kalifornien i USA. Det rapporterar AP.

Enligt en artikel i The Guardian blev den gångna veckan den dödligaste någonsin i delstatens skogsbrands­historia. Aldrig tidigare har så många människor omkommit i bränder under en och samma vecka i Kalifornien.

Det kända vindistriktet Sonoma County norr om San Fransisco är en av de hårdast drabbade delstaterna. Där överraskades många av bränderna och det finns farhågor om att dödstalet kommer stiga kraftigt de kommande dagarna. Enbart i Sonoma County saknas fortfarande 88 människor.

– Jag misstänker att vi kommer påträffa några av dem i deras utbrända hem, säger sheriffen Robert Giordano.

Tusentals har evakuerats undan bränderna och många av dem får nu återvända. Vissa har fått sina hem slukade av lågorna medan andra knappt påverkats alls.

Utöver dem som omkommit vårdas hundratals för brandrelaterade skador. Situationen har förvärrats av att Santa Rosa, som är huvudort för Sonoma County, tvingats stänga två av tre sjukhus på grund av bränderna.

51 av läkarna och ytterligare 83 sjukhusanställda uppges själva ha förlorat sina hem under bränderna. Trots det har många av dem fortsatt att jobba som vanligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag