Överfallsvåldtäkt i Uppsala – två män eftersöks: ”Vi har inga signalement att gå ut med i nuläget”

Genrebild.
  • Lördag 3 mar 2018 2018-03-03
E-post 683

På lördagsmorgonen blev en kvinna överfallen utomhus av två män och våldtagen i stadsdelen Valsätra i Uppsala. Flera våldtäktsförsök har skett i staden under senare tid rapporterar Aftonbladet.

Det var vid 06.15 på lördagsmorgonen som polisen fick samtal om att en kvinna i 30-årsåldern blivit attackerad utomhus i ett bostadsområde. Två män fullbordade en våldtäkt och försvann därefter från platsen.

Ingen person är i dagsläget gripen eller misstänkt. Polisen letar aktivt efter gärningsmännen.

– Vi har inga signalement att gå ut med i nuläget, säger Linda Winge, RSC-befäl hos polisen.

Tommy Karlsson på Uppsalapolisen säger till Aftonbladet att man kommer att hålla förhör med den våldtagna kvinnan under dagen efter att hon varit på sjukhus.

Det har också skett en rad olika våldtäktsförsök i Uppsala. Det senaste tidigt på lördagsmorgonen, som rapporterades in vid 03.00, i Slottsbacken i centrala Uppsala.

-Det här skedde mitt i Slottsbacken. Hon blev kort och gott överfallen av en man som försökte slita av henne kläderna, säger Andrew Tomkinson, vakthavande polisbefäl till UNT. Inte heller i det här fallet går polisen ut med något signalement.

Polisen kommer att undersöka om det finns kopplingar mellan de olika våldtäktsförsöken. Däremot så ser man ingen koppling till den fullbordade våldtäkten.

– Vi har inget som tyder på att det finns något samband mellan våldtäkten i Valsätra och våldtäktsförsöket, säger Linda Winge.

Vill du att polisen ska gå ut med signalement?
2047 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag