Paniken: Hillary Clintons partistrateg skyller FBI-utredning på ryska KGB

  • Tisdag 1 Nov 2016 2016-11-01
E-post 206

USA Det är ryska underättelsetjänsten KGB som i själva verket ligger bakom den utredning som amerikanska FBI nu inlett av ett antal mejl som kan kopplas till Hillary Clinton. Ungefär så kan man tolka vad Hillary Clintons partistrateg säger i direktsänd teve. – Vi har också det extraordinära faktumet att KGB är involverat i valrörelsen, poängterade demokraternas strateg James Carville i direktsändning.

Med bara dagar kvar till valet om nästa president i USA har dramatiken ökat något enormt. Efter att FBI-chefen James Comey skickat ett brev till den amerikanska kongressen, där han meddelar att de hittat nya mejl som kan vara relevanta till en tidigare utredning om Hillary Clinton, har temperaturen ökat rejält i valrörelsen. Mycket pekar på att de nya uppgifterna kommer skada Clintons chanser att bli vald till president.

I en direktsänd teveintervju erbjuds Hillary Clintons partistrateg James Carville att kommentera utredningen från FBI. Men det tar bara några sekunder innan Carville, med upprörd stämma, istället börjar prata om ryska KGB.

– Vi har också det extraordinära faktumet att KGB är involverat i valrörelsen och de läcker selektivt mejl från Clintonkampanjen som de har hackat, förklarar han.

Det Carville syftar på är ett stort antal mejl som Wikileaks publicerat med syfte att kasta ljus på korruption inom det demokratiska partiet. Att de mejlen publiceras inför valet har kommit att leda till anklagelser om att det i själva verket är Ryssland som ligger bakom ett misstänkt datorintrång. Men frågan till Carville handlade aldrig om Wikileaks, utan om de nya mejl som FBI nu hittat.

Men det hjälpte inte att försöka flytta tillbaka frågan till FBI. Upprepade gånger fortsätter Carville istället att skylla det hela på KGB, en sovjetisk underrättelsebyrå som inte längre finns. Dagens motsvarighet heter FSB, men det är i själva verket USA:s egen motsvarighet FBI som alltså utreder mejlen.

– Som vi vet är KGB insyltat i hela valrörelsen, fortsatte Carville argumentera med en upprörd stämma.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag