Par i 65-årsåldern rånade i sitt hem

Foto: Google Maps / Nyheter Idag
  • Torsdag 9 jul 2020 2020-07-09
E-post 318

ALVESTA Under natten till torsdagen rånades ett par i 65-årsåldern i sin bostad i småländska Alvesta. Två män tog sig in och slog och hotade paret för att komma över deras tillhörigheter.

Larmet till polisen kom vid fyratiden om ett rån på Lekarydsvägen.

– Det är ett par som vaknar upp av att det är folk inne i bostaden. Man får en del våld mot sig, bland annat slag i huvudet. Man har blivit hotad med våld om man inte lämnar över tillhörigheter till de här männen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Två män var synliga i huset men fler kan ha varit inblandade i rånet. Rånarna var beväpnade med tillhyggen som man hotade och slog med. De kom sedan undan med kontanter och eventuellt annat stöldgods.

– Nu har ju detta varit en chockartad sak för de inblandade. Det brukar ta lite tid innan man kommer på alla detaljer och exakt vad man har sett att de har tagit.

Ulf Wilsson på polisen i Växjö säger till SVT att rånarna tvingade paret att lägga sig på golvet och att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner.

– De beordrades att ligga kvar när huset söktes igenom så det dröjde innan de förstod att gärningsmännen lämnat och de vågade sig upp till den fasta telefonen i huset, säger Wilsson.

Polisen går ut med signalementet att rånarna var mörkklädda och hade någon sorts ansiktsmarkering på sig. Man har inga misstänkta eller gripna i nuläget och efterlyser vittnesuppgifter.

– Mellan klockan tre och halv fem. Om man har sett två eller flera personer röra sig i området i bil eller till fots, på cykel, så är det av intresse för oss, säger Patric Fors.

Läs även: Misstänkt för knivmord i Kungsträdgården – tidigare dömd för brott mot knivlagen

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag