Paulo Roberto bekräftar sexköp – Snecker (V): ”Sexköp måste leda till fängelse”

Foto: Riksdagen/TV4
  • Fredag 15 maj 2020 2020-05-15
E-post 3169

STOCKHOLM Paolo Roberto berättar själv i en intervju med TV4 att det är han som är den kände TV-profilen som greps för misstänkt sexköp i Stockholm natten mot fredag. – Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, säger han. Vänsterpartiets Linda Snecker kommenterar på Twitter att sexköp måste ge fängelse.

Det är i en intervju med TV4:s Jenny Strömstedt som Paolo Roberto berättar att han var en av männen som greps vid polisens tillslag mot sexköpare natten mot fredag vid en lägenhet i Östermalm i Stockholm. Roberto är nu misstänkt för sexköpsbrott.

Enligt Roberto är det första gången han köper sex. När han ska förklara för TV4:s Strömstedt varför han gjorde det säger att han det är ett självskadebeteende som han har, och att det tidigare varit något han dövat med våld.

– Den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns, för att döva det här hålet i mig.

Paolo Roberto får frågan om vad som är smutsigt med prostitution.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad, hon är inte där för att det är jättetrevligt, säger han.

Han tänkte inte på vem kvinnan var i stunden säger han.

– Inte då, nu gör man det och det är skammen i det här, det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, säger han.

På fredagsmorgonen skrev Paolo Roberto ett inlägg på Instagram om sexköpet. Han skrev inte uttryckligen vad han gjort men att han ”fattat ett riktigt dumt beslut”.

”När jag är som lyckligast i livet så lyckas jag alltid spaka undan benen på mig själv. Nu är jag tyvärr här igen och den här gången finns det ingen förlåtelse”, skriver Roberto.

Han avslutar inlägget:

”Det betyder att du förlorar all kärlek du någonsin känt. Det betyder att du varit illojal mot alla du varit lojal mot. Det betyder att du är ingen och mycket mindre än så. Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.”

På sociala medier diskuteras nyheten flitigt.

Kritikern och författaren Jenny Maria Nilsson reflekterar över Paolo Robertos krishantering.

 

Vänsterpartiets Linda Snecker vill se fängelsestraff för sexköp.

 

Flera är kritiska till att Roberto får komma till tals i TV4. Bland annat Gurgin Bakirciouglu.

 

Läs hela Paolo Robertos inlägg här:

View this post on Instagram

När jag är som lyckligast i livet så lyckas jag alltid spaka undan benen på mig själv. Nu är jag tyvärr här igen och den här gången finns det ingen förlåtelse… För att krossa sig själv är en lång process. Som kräver total hängivenhet. Det betyder att du behöver gå emot 100% av vad du står för. Det betyder att du måste förlora varje gnutta av hopp. Det betyder att du måste strunta i all typ av moral du någonsin stått för. Det betyder att du förlorar all kärlek du någonsin känt. Det betyder att du varit illojal mot alla du varit lojal mot. Det betyder att du är ingen och mycket mindre än så. Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.

A post shared by Paolo Roberto (@1paolo2) on

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag