Polis sköt varningsskott mot stenkastare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 okt 2019 2019-10-01
E-post 574

KARLSKRONA På måndagskvällen fick polisen i Karlskrona handskas med en stenkastare som inte gav upp i första taget. Även efter att polisen skjutit varningsskott fortsatte mannen kasta sten.

Polisen skriver att en man vid 23-tiden på måndagskvällen krossade fönster på polisstationen i Karlskrona med sten, och försvann sedan till fots. Ett vittne följde efter mannen och hjälpte polisen att hitta honom på Sunnavägen.

När poliserna konfronterade mannen kastade han sten mot dem. Det var då polisen avlossade varningsskott, men mannen fortsatte att kasta sten och flydde sedan in i ett bostadshus.

– Man kände att det uppstod ett nödvärnsläge och därför valde man att skjuta ett varningsskott för att få personen lugnare. Det var en insats där man tog det säkra före det osäkra, säger Tobias Halldén, jourhavande förundersökningsledare, till SVT.

Senare på kvällen kunde mannen gripas och han är nu anhållan för skadegörelse samt försök till grov misshandel mot polisman.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag