Polisen: ”Mycket mörkhyad” man slår och spottar kvinnor i ansiktet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 sep 2019 2019-09-14
E-post 1913

ESKILSTUNA Under veckan har fem kvinnor uppgett att de blivit attackerade av vad som tycks vara samme man i Eskilstuna. Enligt kvinnorna har mannen helt oprovocerat kommit fram och slagit eller spottat dem i ansiktet.

Polisen skriver på sin hemsida att alla förutom ett av de anmälda brotten har skett på området Söder i Eskilstuna. En misshandel ska också ha skett i centrum.

Kvinnorna, som är i olika åldrar, berättar att de har gått till fots när gärningsmannen har kommit gående eller cyklat. Ibland har han påkallat deras uppmärksamhet genom att knacka dem på axeln eller liknande.

Polisen misstänker att det rör sig om samme gärningsman då kvinnorna har lämnat samma signalement: 25–30 år gammal, 175–180 cm lång, normal kroppsbyggnad och mycket mörkhyad.

Mannen har haft på sig gröna byxor och svart/mörk jacka med röda eller bruna inslag på sidorna. Ibland har han burit en mörk keps och när han haft cykel med sig beskrivs den som en mörk herrcykel.

För att förhindra att fler kvinnor drabbas går nu polisen ut med denna information. Den som har uppgifter att lämna om mannen eller attackerna, eller som själv har drabbats av ett brott men inte anmält, kan ringa polisen på 114 14.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag