Polisen om dödsfallet i Ösmo: Skar sönder däck – kniven har ”gått genom kroppen som en projektil”

Polisen undersöker ett punkterat däck på lastbilen. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 19 aug 2016 2016-08-19
E-post 3437

NYNÄSHAMN Det märkliga dödsfallet i det lilla samhället Ösmo utanför Nynäshamn har nu fått sin förklaring. Mannen, som påträffades död, ska ägnat sig åt att skära sönder däck på bilar varpå ett däck exploderat och då ska en kniv rört sig mot hans kropp i hög fart. – Den har gått igenom kroppen som en projektil, säger Manne Jönsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Det mystiska dödsfallet i Ösmo blev föremål för mycket spekulationer, men ser nu ut att ha fått sin förklaring. En man, boendes i närheten, bestämde sig för att sköra sönder däck på bilar. Det är troligen i samband med den verksamheten som han tragiskt nog hade ihjäl sig själv.

Nyheter Idag har talat med polismannen Manne Jönsson, chef för sektionen grova brott på Stockholm Syd. Han menar att dödsfallet med all sannolikhet inträffat när mannen skurit i ett däck på en lastbil, precis i närheten av där mannen senare påträffades död. När däcket exploderat ska kniven farit som en projektil mot mannen.

– Det har varit en däckexplosion i samband med skadegörelsen som förorsakat den här tragiska utgången, säger Jönsson.

”Gått igenom kroppen som en projektil”

Och den kniv som mannen använt sig av vid skadegörelsen kom att bli en dödlig projektil där lastbilsdäcket exploderade. Enligt polisen var det själva kniven, som mannen själv höll i, som kom att ha ihjäl honom.

– Den har gått in i den övre delen av kroppen, i magtrakten, och sen har den gått igenom kroppen som en projektil, skulle man kunna beskriva det som. På sin väg har den skadat vitala organ.

Statliga SVT Nyheter uppger att det är en mattkniv som använts för att skära hål på lastbilsdäcket. Men den uppgiften tillbakavisar Jönsson.

– Vad det är för en kniv är ingenting vi kommenterar. Det har varit en kniv inblandad eftersom han ville ha hål på däcken. Men vad det är för modell och typ är inget vi går ut med, men en kniv är det.

SVT citerar dig på att det var en mattkniv?

– Då är det ett felaktigt citat i så fall, säger Jönsson.

Polisen har en bild av mannens motiv till att skära hål på däcken, men det är inget Jönsson vill kommentera i nuläget. I samband med polisens insats på platsen utsattes de för stenkastning i området, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag