Stenkastning mot polis i samband med mordutredning: ”Kom från riktning Musköten”

Polisen fick stenar kastade emot sig. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 14 aug 2016 2016-08-14
E-post 337

NYNÄSHAMN När polisen övervakade ett avspärrat område i anslutning till en mordutredning kastade en eller flera gärningspersoner sten mot poliser på platsen. – Det är bakom någon byggnad där som man har stått och kastat sten mot personal som stod vid avspärrningen, säger Anders Jönsson, vaktahavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Stenar landade så nära som en och en halv meter ifrån poliser som övervakade en avspärrning i det lilla samhället Ösmo utanför Nynäshamn på söndagen. Flera polispatruller är på platsen efter att en död person påträffats och en mordutredning är inledd.

Nyheter Idag har talat med polisens vakhavande befäl Anders Jönsson och han berättar att polisen aldrig hann uppfatta vem eller vilka som kastade sten.

– Det började landa in stenar, de såg ungefär i vilken riktning det kom ifrån. Men man har inte sett någon.

Stenarna ska ha kastats från ett bostadsområde med lägenheter intill fotbollsplanen som heter ”Musköten”, uppger polisen. En anmälan om försök till misshandel är upprättad.

– Det kom från riktning musköten, det är bakom någon byggnad där som man har stått och kastat mot personal som stod vid avspärrningen.

Polisen om den döda mannen: ”Än så länge har vi ingen identitet”

När Nyheter Idag anländer till platsen är ett stort område avspärrat av polis, inklusive en hel fotbollsplan. Tekniker och hundpatrull söker av ett område mellan fotbollsplanen och ett villaområde. Mellan villan och ett buskage med ett träplank undersöker två poliser en tung lastbil med punktering på ett framdäck.

I ett buskage i området ska en man påträffats livlös och han har senare konstaterats död. Jönsson berättar att polisen ännu inte är säkra på om mannen blivit bragd om livet. Ej heller vet man ännu vem den döde människan är.

– Än så länge har vi ingen identitet, säger Jönsson.

Ej heller har Jönsson några uppgifter om vad vittnen har sett eller hört. Enligt Aftonbladet, som talat med boende i området, har det hörts en hög smäll under natten.

– Jag och min dotter hörde ett skott vid 00.30-tiden i natt. Vi satt och tittade på teve och reagerade båda två på att det var en väldigt hög smäll, säger personen till Aftonbladet.

Fortfarande vid 19-tiden uppges polisens tekniker arbeta på platsen. Förundersökning om mord inleddes klockan halv tre på söndagseftermiddagen. Det är ännu inte fastställt om mannen har bragts om livet eller om det finns en annan förklaring till att han är avliden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag