Polisen söker förare som körde på två i Alingsås – sex misstänkta släppta efter storslagsmål

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 8 jul 2020 2020-07-08
E-post 161

Alla sex personer som anhölls efter söndagens våldsamt slagsmål i Alingsås har försatts på fri fot, rapporterar Alingsås Tidning. Två personer blev allvarligt skadade efter att ha blivit påkörda av en bil under bråket, och polisen söker nu efter fordonets förare.

Under söndagskvällen bröt ett stort slagsmål ut i de centrala delarna av Alingsås. Flera fordon ska ha varit inblandade i bråket, och två personer blev påkörda och skadades allvarligt.

Läs även: Storbråk mellan gäng i Alingsås – körde på varandra med bilar

Sammanlagt sex män i åldrarna 20 till 30 år anhölls för delaktighet i grov misshandel, men på onsdagen försattes samtliga på fri fot då det saknas förutsättningar att hålla dem häktade.

– Den fortsätta utredningen kan vi bedriva oavsett om dessa är på fri fot eller sitter anhållna eller häktade, säger åklagaren Mattias Sjösten till Alingsås tidning.

Polisen söker nu information om en svart Volvo V40 i området runt Stadsskogen och ner mot Mjörnvallen fram till olycksplatsen på Lövekullevägen under söndagen 5 juli mellan klockan 20.00 och 20.30.

– Utredningens fortsatta inriktning är att hitta föraren till fordonet som användes vid påkörningen, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie på utredningssektionen polisområde Älvsborg, till Alingsås tidning.

Bilen är beslagtagen av polis, som är intresserade av iakttagelser från själva påkörningen, men även andra tips som kan vara intressanta för utredningen.

Läs även: ”Två grupperingar” slogs i Alingsås

Läs även: Fyra skadade i knivdrama på boende för ensamkommande i Alingsås

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag