Storbråk mellan gäng i Alingsås – körde på varandra med bilar

Foto: Google Maps / Nyheter Idag (genrebild)
  • Måndag 6 jul 2020 2020-07-06
E-post 2696

ALINGSÅS På söndagskvällen utbröt ett gängbråk i Alingsås med ett 15-tal personer inblandade. Två blev allvarligt skadade när gängen slogs med tillhyggen och körde på varandra med bilar.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger att polisen larmades till järnvägsstationen i Alingsås klockan 20.40 med anledning av ett större bråk.

– Det är två konstellationer som bråkar och slåss. Det används tillhyggen. Folk blir misshandlade, berättar Fuxborg.

När polisen kom till platsen påträffade man två män som blivit påkörda. De var allvarligt skadade med flera frakturer och fördes till sjukhus. Männen är både målsägare och misstänkta för brott.

Ytterligare fem personer kom till polisstationen med lindriga skador. De är också både målsägare och misstänkta. Sammanlagt tre personer greps men fler ska kallas in till förhör.

Vad är det för konstellationer?

– Det är två olika gäng som är där uppe i Alingsås- och Boråsområdet som vi känner till sedan tidigare, som utav någon anledning kommer i luven på varandra. Sedan vad motivet är och vad det är som händer från början, det får utredningen visa.

Kan du säga något mer om vad det är för gäng?

– Vi har ju arbetsnamn på dem men det är sådant som vi inte går ut med. Det är två olika konstellationer unga män, säger Fuxborg.

Polisen har inlett en särskild händelse och kommer under dagen att ha fler poliser på plats i trygghetsskapande syfte.

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag