Fyra skadade i knivdrama på boende för ensamkommande i Alingsås

Bostadsområdet Klinten i Alingsås. Foto: Google Maps
  • Måndag 9 nov 2015 2015-11-09
E-post 304

ALINGSÅS Fyra personer knivskars under kvällen i ett knivdrama på ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn i bostadsområdet Klinten i Alingsås. – Vi har haft språkproblem och svårt att kunna höra dem, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till Nyheter Idag.

Larmet kom in till polisen strax innan klockan sju på kvällen. Fyra män som bor på boendet hade då knivskadats, tre av dem var lindrigt skadade medan den fjärde var så pass allvarligt knivskuren att han fick föras till sjukhus.

– Han hade en skada som han måste in till sjukvården för, det var en djupare skärskada i armen, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till Nyheter Idag.

Polisen säger att det troligen handlar om ensamkommande flyktingbarn som bråkat med varandra och att det inte finns några misstankar om en utomstående attentatsman.

– Nej, absolut inte, det finns ingenting som pekar på något sådant, säger Gustafsson och berättar att det var rörigt på platsen när polisen kom dit:

– Det är klart att även de som bor på boendet där har rätt att ta emot besök, men det är betydligt fler som vistats där än som bor där.

Ingen har ännu gripits för knivdådet, men polisen söker efter två gärningsmän. Signalementet på de båda knivmännen är diffust, men tio personer har under kvällen hämtats in för förhör och kommer förhöras under natten.

– Det är ingenting som är hugget i sten, men det är omnämnt två personer som gärningsmän. Men med det lilla underlag vi har så kan det ha varit ett större bråk på det här boendet och att offer och gärningsmän är samma personer, säger Gustafsson.

Ingen svensktalande på boendet

Polisens utredning försvåras av att det inte finns någon svensktalande personal på boendet, trots att det alltså upgges vara barn under 18 år som bor där.

– Inte vad vi vet, vi har inga uppgifter om något sådant. Det är inte vår sak att hålla koll på det, vi har inga register. Det är kommunens och Migrationsverkets sak att stå för den delen, säger Gustafsson.

Så det fanns alltså ingen svensktalande personal på plats för de här barnen som polisen kunde prata med?

– Nej, inte vad vi vet. Det här är lägenheter tror jag som kommunen har anskaffat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag