Polisen utreder mordförsök efter skottlossning i Linköping

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 aug 2017 2017-08-15
E-post 67

LINKÖPING Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter en skottlossning i Linköping under eftermiddagen idag. Det skriver myndigheten på sin hemsida.

Larm om skottlossning vid Söderleden i stadsdelen Berga kom in till polisen vid kvart i fyra-tiden. Ett vittne hade uppfattat personer med ett vapenliknande föremål och även hört ljud som uppfattats som skott.

Ingen person ska ha skadats, men Söderleden spärrades av och en teknisk undersökning gjordes på platsen.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och tekniska spår är säkrade, säger vakthavande befäl Anneli Johnsson Hammo till Nyheter Idag.

Har man skjutit mot någon?

– Jag vill inte gå in på vad vittnen har lämnat för uppgifter, men det är som sagt var rubricerat som försök till mord så får man tolka det då. Det hade det sannolikt inte varit om det inte funnits en konkret risk.

Polisen har hämtat in en person till förhör som tros ha uppgifter att lämna men som inte är misstänkt för angivet brott. Polisen vill gärna att vittnen till skottlossningen hör av sig på telefon 114 14.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag