Polisman knivhöggs vid ingripande i lägenhet – stoppade gärningsmannen med skott i låret

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 24 Nov 2019 2019-11-24
E-post 239

ÄLVDALEN En polis knivhöggs vid ett ingripande i ett lägenhetsbråk i Älvdalen på söndagskvällen. – Våld mot polisanställda är helt oacceptabelt. Mina tankar går till vår medarbetare som har blivit skadad, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Polisen blev inte allvarligt skadad i attacken som skedde efter att polisen strax innan 20 på söndagskvällen kallats till en adress i Älvdalen i region Bergslagen.

I lägenheten hade sonen, en man i 20-årsåldern, hotat övriga familjemedlemmar med kniv.

När poliserna kom in i lägenheten attackerades de av mannen. En av poliserna blev skadad, men inte allvarligt. Polismannen har fått vård.

Polisen stoppade gärningsmannen med ett skott i låret.

Gärningsmannen barrikaderade sig under en stund i lägenheten men kunde senare gripas. Familjemedlemmarna hade vid det laget eskorterats därifrån.

En förundersökning har inletts gällande mordförsök riktat mot polismannen.

– Våld mot polisanställda är helt oacceptabelt. Mina tankar går till vår medarbetare som har blivit skadad. Jag har varit i kontakt med regionpolischefen i Bergslagen för att försäkra mig om situationen och framföra en hälsning till vår skadade medarbetare, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Nu görs en total översyn av säkerheten inom polisyrket enligt polisens hemsida.

– Att vara polis är inget riskfritt yrke, men som arbetsgivare gör vi allt vi kan för att minimera riskerna och rusta poliserna så att konsekvenserna av ett angrepp blir så små som möjligt, säger Anders Thornberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag