Politiske aktivisten Tommy Robinson dömd till fängelse – media förbjuds rapportera om fallet

Tommy Robinson greps utanför en domstol i fredags. Foto: Youtube
  • Lördag 26 maj 2018 2018-05-26
E-post 3012

LEEDS Medborgarjournalisten och politiske aktivisten Tommy Robinson greps i fredags efter att ha livesänt utanför en rättegång. Ett par timmar senare var han dömd till över ett års fängelse av en blixtinkallad jourdomstol. Brittisk media har förbjudits att nämna detaljer om gripandet och den rättsliga processen, skriver Breitbart.

Aktivisten, medborgarjournalisten och grundaren av English Defence League (EDL), Tommy Robinson, greps utanför en domstol i Leeds där en grooming-rättegång pågick med flera muslimer inblandade, enligt The Rebel Media. Robinson livesände på Facebook med sin mobiltelefon och hann även ställa frågor till två av de åtalade.

Ingen av Robinsons advokater ska ha informerats om gripandet. En blixtinkallad domstol dömde Robinson till 13 månaders fängelse för störande av allmän ordning.

Brittisk media rapporterade till en början om fallet, men samtliga nyhetssajter med bas i England – däribland The Mirror, The Daily Record, Breitbart London – har fått ta bort sina artiklar, enligt Breitbart, efter att domstolen utfärdat ett mediaförbud som rör information om Tommy Robinsons gripande och domstolsprocess.

Under lördagen har en stor demonstration för Tommy Robinson hållits i London. På sociala medier fruktar man nu ytterligare inskränkningar i yttrandefriheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag