”Powered by love” – Boris Johnson episka tal efter att han fått lämna sjukhuset

Boris Johnson signerar avtalet om att lämna EU. Bild: UK Prime Minister/OGL 3
  • Söndag 12 apr 2020 2020-04-12
E-post 1664

STORBRITANNIEN Under stor dramatik togs den brittiske premiärministern Boris Johnson förra helgen in på sjukhus för coronavård. Efter sju dagar fick ”BoJo” på söndagen lämna sjukhus. I ett tal till nationen hyllade han den brittiska sjukvården, NHS. – Vi kommer att vinna (över coronaviruset) eftersom att NHS är det bultande hjärtat i det här landet, sade Johnson.

Boris Johnson tackar det brittiska folket för att de valt att stanna hemma och praktiserat social distansering under påsken. Han nämner i sitt tal sorgen över alla de som dött i coronaviruset. Ett virus han kallar för ”en fiende vi fortfarande inte riktigt förstår” och en strid man aldrig själv har valt.

Johnson talar om hur britterna ”försvarat” det brittiska offentliga sjukvårdssystemet, NHS, genom att hålla sig friska och inte belasta det.

– Vi kommer att vinna (över coronaviruset) eftersom att NHS är det bultande hjärtat i det här landet. Det är det bästa av det här landet. Det är omöjligt att besegra. Det är drivet av kärlek (powered by love).

Boris Johnson kommer, på sina läkares inrådan, inte att återinträda i tjänst omedelbart.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag