Priserna fortsätter att stiga – så sparar svenska konsumenter pengar i vardagen 

  • Lördag 15 okt 2022 2022-10-15
E-post

Både energi och matpriser fortsätter att stiga och är numera på nästintill ohållbara nivåer för många hushåll. På grund av detta så är det många som har börjat förändra sina konsumtionsvanor för att kunna hantera de ökade kostnaderna. 

Det finns en lång rad olika tekniker som man kan använda sig av för att tackla nya och höga levnadskostnader. Vissa av dessa är välkända medans andra är någonting som inte alla känner till. Här nedanför följer några exempel på sätt som svenska hushåll kan spara in på pengar. Du kan läsa mer kring detta på yonder.se om det är någonting som intresserar dig. 

Elpriset 

El och energipriserna är någonting som redan har orsakat en hel del huvudvärk för svenska hushåll, och värre kommer det med största sannolikhet att bli. På grund av detta så är det viktigt att anpassa sin elförbrukning för att utnyttja dippar i priset. Under natten så är elpriset mycket lägre och under blåsiga dagar så kan elpriset nästan vara på normala nivåer. Därför kan det vara klokt att hålla ett öga på elpriset och utnyttja låga priser för att exempelvis tvätta eller använda andra hushållsvaror till lite billigare kostnad. 

Streamingtjänster

Numera så är det många som mer eller mindre enbart använder sig av streamingtjänster för att titta på film och tv-serier. På grund av detta så är det också vanligt att man har en hel del olika tjänster aktiva på samma gång. Även om det inte rör sig om några jättesummor varje månad så är det trots allt en del pengar som försvinner iväg. På grund av detta så kan det vara klokt att enbart ha en streamingtjänst aktiv i taget. Läs mer om detta på strema.net.

Sänka det månatliga sparandet

När det kommer till vad man kan dra in på så är det många som har relativt fasta budgetar. Aktie och vandsparende har mer eller mindre blivit en nationalsport på sistone men i och med att börsen faller kraftigt och att andra kostnader skjuter i höjden. Därför är det många som först och främst drar ner summan som de sparar varje månad. Man bör dock fortsätta spara så mycket som man kan varje månad, men det är inte särskilt konstigt om man behöver sänka mängden som man månadssparar en del under den här kommande vinter. Läs mer om fondsparande och börsen på finansmagasinet.se.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag