Rebecca & Fiona uppmanar att hota SD-väljare – får stöd av TV4 efter politiska utspelet

Uppmanar att hota SD-väljare. Foto: Faksimil Instagram
  • Söndag 1 jul 2018 2018-07-01
E-post 5551

”Snälla, försök att övertyga, manipulera och hota alla du känner” i att inte rösta på Sverigedemokraterna. Det är budskapet på Instagram från duon Rebecca & Fiona i samband med ett deltagande i Sommarkrysset. I direktsändning var bakgrundsdansarna iklädda tröjor med texten ”Fuck SD”. – Det är väl ingenting att vara arg för, säger programledaren Gry Forssell till Expressen.

Människor ska hotas till att inte rösta på Sverigedemokraterna. Det budskapet sprider duon Rebecca & Fiona på Instagram. Och det ser ut som att de har ett tyst stöd från TV4 för de politiska utspelen. Det hela börjar i teveprogrammet Sommarkrysset där duon uppträdde samtidigt som bakgrundsdansarna bar t-tröjor med texten ”Fuck SD”.

TV4-producenten Johan Janrell säger till Expressen att det hela var en ”kupp” och att han inte kände till det politiska budskapet i förväg. Han menar att Sommarkrysset inte ska vara en ”plattform för politiska utspel”. Men särskilt bekymrad förefaller han samtidigt inte att vara.

– Nu blev det så här i direktsändning och i en direktsändning kan vad som helst hända, säger han till Expressen.

Än mer överslätande är programledaren Gry Forsell. Även hon säger till Expressen att t-tröjorna var ett intiativ utan tv-kanalens vetskap samtidigt som hon ”kan tycka det är kul” med tilltaget.

Uppmaningen: Hota SD-väljare

I samband med uppträdandet i Sommarkrysset publicerade duon även en bild på Instagram på vad som ser ut att vara den t-tröja som dansarna bar i direktsändning. I en kommentar till bilden uppmanar duon allmänheten att hota människor till att inte rösta på Sverigedemokraterna.

”Please, try to convince, manipulate and threaten everybody you know into not voting for an inexperienced Kalle Anka nazi party in the upcoming election”, skriver duon på engelska samtidigt som inlägget är taggat med #fuckSD.

Bli PLUS-medlem och läs vad Joakim Wallerstein, kommunikationschef hos SD, säger om Rebecca och Fionas tilltag.

Det är dessutom inte första gången som TV4 figurerar i sammanhang med attacker mot Sverigedemokraterna. Vi går igenom ett tidigare fall.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag