Rullstolen fattade eld – kvinna dog

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 okt 2019 2019-10-28
E-post 107

OSKARSHAMN En 93-årig kvinna har avlidit sedan hennes rullstol fattade eld på söndagseftermiddagen, rapporterar P4 Kalmar.

Kvinnan bodde på ett äldreboende i Oskarshamn. På söndagen rullade hon ut på en balkong, sannolikt för att röka. Då fattade rullstolen eld.

En ledig polisman såg att rök kom från balkongen när han passerade äldreboendet. När han hade tagit sig in och släckt branden var det redan för sent – kvinnans liv kunde inte räddas.

– Jag kan inte de exakta omständigheterna, men personalen blev förstås chockad av händelsen. De hade larmats om branden precis när min kollega kom. Men tyvärr var det ju för sent, säger polisens förundersökningsledare P-O Jansson till radion.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag