Ryssland lovar inte anfalla Sverige

Ryska ambassaden i Stockholm. Bild: Håkan Henriksson/CC BY 3.0
  • Torsdag 20 jan 2022 2022-01-20
E-post 594

I ett inlägg på Facebook lovar nu den ryska ambassaden i Stockholm att landet inte har för avsikt att anfalla Sverige. Enligt ambassaden har många svenska medborgare, främst barn och äldre, vädjat till ryska ambassaden om ”att inte anfalla Sverige”.

Ryska ambassaden skriver att landet ”inte planerar och inte tänker anfalla Sverige”. Istället skyller man den uppkomna situationen på ”en propagandakampanj utan motstycke” från svenska medier och politiker.

”Tvärtom skulle vi vilja ha en god grannskapsrelation med våra svenska partners och utveckla en ömsesidigt fördelaktig dialog med dem på alla områden” skriver ambassaden, som tillägger att detta erbjudits Stockholm men mötts av avslag eller tystnad.

På onsdagen meddelade Försvarsmakten att samtliga sex ryska  landstigningsfartyg som varit aktiva i Östersjön den senaste tiden har lämnat Östersjön genom Stora Bält och är på väg norrut.

– Det här innebär att de inom kort lämnar vårt operationsområde, sade Försvarsmaktens pressekreterare Jonas Olsson till Dagens Nyheter.

Läs även: Ramberg och Oksanen i ryssgräl

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag