S-politiker döms för våldtäkt mot partikollega

Foto: Domstolsverket och faksimil av Youtube
  • Tisdag 14 nov 2023 2023-11-14
E-post

NYKÖPING Nu döms den tidigare S-toppen i Sörmlands region, Jacob Sandgren, för att ha förgripit sig på en yngre kvinnlig partikollega efter en krogkväll.

Det var i slutet av september som den yngre kvinnan kommit till Nyköping med anledning av sitt politiska uppdrag. På kvällen blev det efterjobbethäng på en krog, och då den sista bussen snart skulle gå erbjöd Sandgren kvinnan att övernatta i hans gästrum. Men han hade mer än så i tankarna. Medan hon försökte somna låg han och pratade med henne och ledde samtalet in på intima områden innan han blev mer fysisk.

– Han tar med sin hand på mitt magparti och innan jag hinner reagera på det han börja ta på mina bröst. Jag ta bort handen och försöker återigen säga att han ska sluta på ett lättsamt sätt, säger kvinnan i förhör.

Han ger sig dock inte och fortsätter att ta sig friheter med händerna.

– Jag blir helt stel och inte vet vad jag ska göra. Och jag har lite svårt att fatta vad som händer, säger kvinnan i förhör.

Efter några minuter får hon kraft att ta bort hans hand och säga att hon är trött, varpå Sandgren går och lägger sig i sitt eget rum. Tidigt på morgonen tar kvinnan en taxi hem för att komma bort från platsen.

Sandgren medger att han tagit på kvinnan men säger att han inte gjorde det mot hennes vilja. I rätten uppger han att hon tryckte sitt kön mot hans fingrar och andra detaljer som visar på hennes samtycke, men då han inte berättat detta i polisförhör ställer sig tingsrätten kallsinnig. Ett inspelat telefonsamtal där han säger sig inte minnas vad som hänt talar också emot hans trovärdighet.

Sandgren avsade sig sina politiska uppdrag kort efter händelsen och döms nu till tre års fängelse för våldtäkt.

Läs även: S-politiker stal pengar som skulle gå till våldsutsatta kvinnor och barn

Läs även: Tidigare L-politiker döms för upprepade barnvåldtäkter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag