”Så får vi nog acceptera att det är” – polisuttalandet efter våldtäktsförsöken på Frösön väcker uppmärksamhet

Foto: Wikipedia/Heimvennar Nasa
  • Måndag 21 maj 2018 2018-05-21
E-post

ÖSTERSUND I helgen utsattes två kvinnor för våldtäktsförsök på Frösön i Östersunds kommun. Nu kommer starka reaktioner i sociala medier på polisens uppmaning att den nya otryggheten är något man får ”acceptera”.

Polisen tror att det är samma gärningsman som har utfört båda våldtäktsförsöken. Man har gått ut med signalement, och mannen beskrivs som mörkhyad, runt 25 år, cirka 175 centimeter lång och mörkt klädd.

P4 Jämtland frågar Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare, om hur polisen ser på saken.

– Ja, det är sommar, tänkte jag säga. Det är ju nu många… Mycket sådant här kommer att hända i sommar, tror jag. Så det är klart att jag ser allvarligt på det, absolut.

Suss Braunerhielm fortsätter med att ge råd om hur man kan skydda sig från att drabbas.

– Jag tycker man ska vara vaksam, inte ändra sitt liv men vara vaksam, absolut. Gärna prata i mobilen, ha kontakt med någon bekant, helst inte gå själv sent. Så får vi nog acceptera att det är helt enkelt, säger hon.

På sociala medier reagerar folk över att polisen ber allmänheten acceptera en ny otrygghet som svenskarna tidigare varit förskonade från.


Läs även: Åklagaren: Syrier anhölls för våldtäkt – släpptes och våldtog igen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag