Så hade profeten Muhammed kunnat rädda Ekeroths politiska karriär

Debattören Johan Gillman (t.h) menar att Ekeroth (t.v) borde bli muslim. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 jun 2017 2017-06-28
E-post 923

DEBATT Om Kent Ekeroth hade varit en troende muslim hade han aldrig hamnat i den situation han nu befinner sig där han måste lämna riksdagen efter att han blivit dömd för ringa misshandel. Debattören Johan Gillman, som själv är muslim, förklarar hur islam hade kunnat rädda Ekeroth.

Jag har sedan Kent Ekeroth blivit en offentlig person följt hur hans karriär inom svensk politik utvecklats. Jag kommer ihåg en av hans föreläsningar om islam där han försökte förklara sin syn på religionen för några Sverigedemokrater.

Jag har också sett hans agerande sedan järnrörsskandalen fram till nu när vi bevittnar den slutliga dödsstöten med örfils-gate. Han har gjort kometkarriär i Sverigedemokraterna och fått en riksdagsplats som han nu med all sannolikhet kommer bli ett minne blott då den utdelade örfilen i en krogkö till en av Stockholms nattklubbar lär förbi den sista blunder som Ekeroth kommer att göra.

Men hur hade det sett ut om Ekeroth hade varit muslim? Skulle han fått behålla sin riksdagsplats då? Jag söker på nätet om vad Islam säger om ilska och finner en hadith, ett så kallat profetiskt uttalande av profeten Mohammed där han säger: ”Bli inte arg!” när han ombeds att ge ett råd till en man. Mannen ber honom att ge honom ett ytterligare råd och profeten Mohammed upprepade då sitt svar: ”Bli inte arg!”.

Han fortsatte sedan och sade: ”Den som brottar ner folk på torget är inte den starke utan den som kontrollerar sin vrede är stark”.

Den situation som Ekeroth hamnat i är relaterat till hans korta stubin vilken snabbt brinner ut när han provocerats från olika håll. Stackarn har ju till och med fått drinkar hällda över sig vilket borde vara högst påfrestande för humöret.

Men tänk om han lyssnat till profeten Mohammeds råd? Då hade han inte hamnat i den här smeten. Vidare surfar jag in på Koranens budskap, den främsta översättning som gjorts till svenska i modern tid, och finner där en vers i Koranens tredje sura där det står: ”Troende Uthärda allt – ja, tävla om att ge prov på tålamod och uthållighet och var alltid beredda att kämpa [för tron] och frukta Gud! Kanske skall det gå er väl i händer”.

Här ser vi hur Kent skulle ha visat mer tålamod med de prövningar som han utsatts för och kämpat för det som han tror på. Hans tålamod har verkligen trytit och han förlorade sin fattning och betedde sig på ett ansvarslöst sätt och nu är hela hans politiska karriär i gungning. Det hade nog varit bättre om han läst Koranens budskap om tålamod och hadither om ilska eller ja, varför inte lärt sig att kontrollera sina begär under fastemånaden Ramadan? Då kanske han hade haft kvar sin plats i Riksdagen under förutsättning att han varit en demokratisk muslim som Sverigedemokraterna accepterar.

Debattören: Johan Gillman

Gillman är troende muslim boendes i Stockholm. Han beskriver sig som entreprenör och debattör.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag