SD-politikerns hatkommentarer om sin FN-tjänstgöring: ”Muslimerna brann inne”

Inte rasist men avslöjar en rad hatiska kommentarer som knyts till Lennart Karlsson. Foto: Privat samt Faksimil Disqus
  • Tisdag 26 apr 2016 2016-04-26
E-post 158

JÖNKÖPING Nu avslöjar sajten Inte Rasist Men att den lokala SD-politikern Lennart Karlsson i Habo kommun skrivit över 11 000 hatiska kommentarer på internet. I ett antal kommentarer skryter han om sin FN-tjänstgöring. ”Det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne”, skriver han i en kommentar.

Det är sajten Inte Rasism Men som publicerar ett omfattande avslöjande på måndagskvällen om Lennart Karlsson, lokal SD-politiker som sitter i kommunfullmäktige i Habo kommun. Enligt Karlsson utsago i kommentarsfält på sajter som Exponerat och Avpixlat har han arbetat med FN-tjänstgöring utomlands.

Tidningen Jönköpingsposten har talat med Karlsson och han står på sig om uppgifterna om sin tjänstgöring utomlands. Samtidigt skriver tidningen att de bara lyckats verifiera att Karlsson varit aktiv i FN-tjänst på Cypern under tidigt 80-tal, övriga uppgifter är Karlssons egna påståenden till tidningen.

— Jag har inte jobbat direkt för UNHCR utan jag har jobbat för en amerikansk organisation som är ansluten till amerikanska försvaret med projektanställningar, säger han till Jönköpingsposten.

— Det var en organisation som går under FN och som skulle göra en kartläggning och försöka upptäcka arabiska slavjägare i Afrika, eftersom jag var mellan två fartygsjobb, så anslöt jag mig till dem.

Flera hatiska kommentarer: ”Muslimerna brann inne”

I en rad skärmdumpar, som Inte Rasist men publicerar, står att läsa olika berättelser som Karlssons påstådda arbete i konfliktområden. I en av de kommentarerna berättar han om hur han fick muslimer att brinna inne i en kyrka, något som kan vara ett krigsbrott om uppgifterna är korrekta. Det är under pseudonym ”UNObserver” som Karlsson har kommenterat och han har enligt Jönköpingsposten bekräftat att han står bakom det kontot.

”Vi fick vanligtvis inte ingripa i ’länders inre angelägenheter’ men det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne då brandbomberna exploderade. Tråkigt men det minskade antalet bränder raskt”, lyder en kommentar.

I en annan kommentar berättar han i princip att han skjutit mot böneutropare. Dessa ska ha överlevt enligt Karlssons egen utsaga i kommentarsfälten.

”Lärde mig av två finnar, hur man får tyst på en böneutropare. Tyvärr är det nog straffbart att nämna i Sverige men tyst blev det och vi salade till förlorad ammunition. Allahs tjänare överlevde dock men går nog aldrig upp i en övervåning igen!”, skriver han.

I ännu en annan kommentar beskriver Karlsson hur han ska köra över poliser om de råkar vara muslimer. Ytterligare en rad andra kommentarer med hätskt, hatiskt och hotfullt innehåll som Karlsson skrivit redovisas av Inte Rasist Men.

Tidningen Aftonbladet har varit kontakt med Försvarsmakten med anledning av kommentarerna. De berättar för tidningen att de ska kolla närmare på uppgifterna.

Nyheter Idag har sökt Karlsson för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag