SD Stockholm: Styret i Stockholm sviker om de kriminella gängen och förnedringsrånen

Stockholms stadshus. Foto: Arild Vågen
  • Fredag 14 feb 2020 2020-02-14
E-post 372

De kriminella gängen och förnedringsrånen eskalerar i Stockholm. Medborgarna har fått nog. Men från den blågröna majoriteten som styr kommer inga konkreta förslag eller åtgärder. Sverigedemokraterna vill att samtliga partier i Stadshuset går ihop i ett öppet brev till regeringen om att få de medel som krävs för att krossa gängen, skriver flera gruppledare för SD Stockholm.

Många områden i vårt land har den senaste tiden gjort sig kända för att befinna sig i ett krigsliknade tillstånd. För bara någon vecka sedan drabbades oskyldiga människor då två bomber exploderade i två hyreshus 500 meter från varandra i Kista och Husby. Någon vecka tidigare exploderade en bomb vid ett hyreshus på Östermalm. Härom kvällen rånades, misshandlades och hotades två tonårskillar vid Spånga Station.

Ett café i Åkermyntans centrum rånades av en man beväpnad med yxa. Bensin hälldes också ut utanför centrumet. Vi skulle kunna fylla hela denna artikel med rapporter om bomber, rån och regelrätta avrättningar med både kniv och skjutvapen.

Den eskalerande våldsutvecklingen som nu pågår i Sverige saknar motstycke i hela världen. Ingen går längre säker, inte ens de boende på Östermalm och Södermalm kommer undan den grovt kriminella våldsutvecklingen längre.

Styret i Stockholms stad står handfallna, även om de kommunicerar något helt annat. Inför dessa bombdåd, avrättningar och skjutningar står polismyndigheten handfallna. De har inte tillräckliga resurser, befogenheter eller direktiv att agera på ett resolut sätt för att upprätthålla lag och ordning i Stockholm.

Många har fått nog av att leva i skuggan av de kriminella gängen som i allt större grad påverkar den hederliga medborgaren i dennes vardag. Vi ser hur bilkapningar, villainbrott där rånarna inte bryr sig om familjen är hemma eller ej, och rån av barn öka.

Kriminaliteten sjunker allt längre ner i åldrarna och våldet utmärker sig av en råhet och hänsynslöshet vi inte tidigare har upplevt. Medborgarna har fått nog. Sverigedemokraterna har fått nog. När har de andra partierna i stadshuset och i riksdagen fått nog?

Det duger inte längre att frånsäga sig ansvar genom att utbrista att man varit naiv eller inte sett det komma. Det kan aldrig vara rättsstatens svar när grovt globaliserad terror får fäste i Stockholm och andra städer i Sverige. Har de kapitulerat inför våldet?

Sverigedemokraterna kräver att regeringen avsätter alla medel som står till buds för att bekämpa den grova organiserade brottsligheten. Vi står bakom polisen och uppskattar allt de gör för att skydda medborgarna. Men de, liksom våra myndigheter, behöver rätt verktyg, befogenheter och resurser för att vinna kriget mot de kriminella gängen.

Vi vill att samtliga partier i Stadshuset undertecknar ett gemensamt öppet brev till regeringen där vi tillsammans kommer överens och framställer krav på konkreta åtgärder för att på både kort och lång sikt slå ned de kriminella gängen.

De ska aldrig få vinna över rättssamhället och den hederlige medborgaren. Samhället får och ska aldrig vika ned sig. Men vi måste stå tillsammans mot våldet och lägga den politiska prestigen på hyllan för att få en förändring, på riktigt.

Om debattörerna

Peter Wallmark, gruppledare Sverigedemokraterna Stockholms stadshus
Jessica Larsson, gruppledare Sverigedemokraterna Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd
Ghazal Saberian, gruppledare Sverigedemokraterna Spånga-Tensta stadsdelsnämnd
Janina Fond, gruppledare Sverigedemokraterna Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag