Sex rumäner misstänkta för gruppvåldtäkt på kryssning

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 13 mar 2020 2020-03-13
E-post 139

ÅLAND Sex rumänska medborgare misstänks för att ha våldtagit en kvinna på en färja. Händelsen ska ha skett i september – men först i tisdags greps två av männen.

Aftonbladet rapporterar att det var natten till den 22 september som kvinnan i 30-årsåldern och hennes make var på en kryssning till Åland. Medan maken var kvar i hytten hade kvinnan gått ut bland de andra passagerarna.

– Hon kom i kontakt med en för henne okänd man. Jag vill inte gå in på detaljer men hon hamnade i en hytt där mannen påbörjade våldtäkten och ytterligare fem män anslöt, har hon berättat, säger åklagaren Paulina Brandberg.

– De utsatte henne för våld och det var även andra förnedrande inslag, har hon vidare berättat. Jag påstår att männen agerat gemensamt och i samförstånd.

Efteråt tog kvinnan kontakt med en vakt och de sex rumänska männen greps och sattes i arresten på färjan. När färjan lade till i Mariehamn kom åländsk polis och tog ID på männen – för att sedan låta dem gå.

Den 1 oktober anmälde kvinnan händelsen till svensk polis och fick sina skador dokumenterade.

Först i tisdags – nästan ett halvår senare – grep polisen två av männen som är skrivna på adresser i Sverige, den ene 37 och den andre 45 år. De misstänks för grov våldtäkt och har begärts häktade.

Övriga fyra män är efterlysta och söks av polisen.

Läs även: Feministdebattör pekade ut män som våldsamma – nu döms hon själv för misshandel

Läs även: Rumänsk burkplockare döms för fem år gammal överfallsvåldtäkt

Nu behöver vi din hjälp

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Vi behöver din hjälp för att kunna fortsätta med vår journalistik.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag