Sexbrottsmisstänkt invandrare: ”Svenska tjejer klär sig så dåligt enligt vår kultur”

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Fredag 13 sep 2019 2019-09-13
E-post 7325

SVERIGE En man i 40-årsåldern, som ursprungligen kommer från Libanon, åtalas nu för att ha sexuellt ofredat en ung kvinna. I förhör framgår det att mannen tycker att svenska kvinnor får skylla sig själva när de blir utsatta för brott, då de visar för mycket hud.

Målsägande berättar att händelsen skedde i ett stall i mitten av juni när hon höll på och skötte om sin häst. Mannen dök då upp och började prata med henne och sade att hon hade en fin kropp.

Mannen fortsatte sedan med att tafsa på kvinnans lår, kön och rumpa och pussade henne på munnen. Kvinnan sade ifrån och försökte undvika mannen som till sist gav upp och gick därifrån.

Sökte hjälp hos advokat

I förhör berättar ett vittne i målet att mannen kom till henne samma dag som händelsen skedde och bad om hjälp. Han hade träffat en jättefin tjej i stallet, sade han, som han kramade och tog på. Men mannen tycker inte att det är han som har gjort fel, utan att det är kvinnan som har skämt ut honom inför hans släkt genom att polisanmäla honom.

Mannen säger att vittnet, som är advokat, nu måste hjälpa honom att återupprätta sin heder. Hon försöker få honom att förstå att det var han som gjorde fel och att han kan ha begått ett brott. Hon förklarar att hon inte kan hjälpa honom.

Mannen blir då arg och börjar skrika åt kvinnan och säger att ”svenska tjejer klär sig så dåligt enligt vår kultur”. Han tittar på hur hon är klädd, i kort kjol och linne, och säger ”med respekt för dig men i vår kultur är det fel att klä sig i korta kläder och visa hud”.

– De här svenska tjejerna som klär sig så dåligt enligt vår kultur de bara ropar ”våldta mig, våldta mig, våldta mig”, säger mannen enligt vittnet.

Hon blir arg och förklarar för honom att kvinnor i Sverige har rätt att klä sig som de vill utan att bli antastade. Hon råder mannen att erkänna vad han har gjort och be om ursäkt till den kvinna han har ofredat.

Hävdar att motivet är pengar

I förhör förnekar mannen brott, och säger att om han har pussat kvinnan har han gjort det ”som en syster”, på kinden.

– Hon kanske är ute efter pengar, hon ser att jag bor lyxigt, uppger mannen som förklaring till att han har blivit anmäld.

Han säger att det stämmer att han har sagt att det är svenska tjejers fel att de blir utsatta för brott, i och med att de visar för mycket hud. Däremot förnekar han att han har sagt att deras klädsel ger uttryck för att de vill bli våldtagna.

Mannen har svenskt medborgarskap och kan därmed inte straffas med utvisning om han döms för brottet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag