Skadegörelse på bilar under SDU-kongress – ”Antifa var skrivet i rutan”

  • Söndag 30 nov 2014 2014-11-30
E-post

UPPSALA I samband med SDU-kongressen ska bilar ha blivit utsatta för skadegörelse. En person berättar att ”Antifa” varit skrivet i frosten på en ruta. – Någon har gjort långa skåror i karossen, skriver Alexander Jönsson på Facebook.

Under helgens SDU-kongress utanför Uppsala har hyrbilar blivit vandaliserade. Nyheter Idag har talat med en av deltagarna på kongressen som bekräftar vad som hänt.

– Bilarna har blivit repade.  Det är hyrbilar. Både vår bil från SDU Skåne och den hyrbil som SDU Stockholm hade hyrt hade skador, säger Jens Andersson som är vice ordförande för SDU Skåne när Nyheter Idag ringer upp.

– Vi upptäckte det idag när vi var på väg hem.

Anonymt twitterkonto pekar på Antifa

En person från SDU berättar att någon skrivit ett meddelande i frosten på en bilruta, där det ska ha stått ”Antifa”. Förutom meddelandet på bilrutan ska även ett anonymt twitterkonto raljerat över händelsen.

– Är hyrbilarna fina? Hoppas ni tog försäkring med tanke på skadorna. Varför tog ni av klistermärkena också för?, skriver ett anonymt konto och taggar tweeten med #SDU14.

I nuläget finns inga uppgifter om att händelsen ska vara polisanmäld.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag