Skandalrymningen från Migrationsverket: Gängledaren som rymt har hört av sig och vill ha sina glömda saker

Flykt från förvaret i Kållered
  • Torsdag 19 apr 2018 2018-04-19
E-post 897

KÅLLERED Inte nog med att en av de 14 rymmarna från Migrationsverkets förvar i Kållered var en ökänd gangsterledare från Ronneby eller att polisen inte aktivt letade efter rymmarna. Nu kommer journalisten Joakim Lamotte med nästa avslöjande. Ronnebygangstern har hört av sig – för att få ut sina kvarglömda prylar.

I ett nytt inlägg så rapporterar Lamotte hur rymningen sannolikt gått till. Han uppger att troligtvis har personal glömt att larma det låsta boendet. En källa till Joakim Lamotte uppger till honom:

”Rymningen skedde från ett fönster med en stång utanför som är perfekt att använda som stege. Fönstret har en polykarbonatskiva som skydd inifrån som de har lyckats få loss med ett okänt verktyg. Man tror att de har värmt upp en tandborste och gjort om den till skruvmejsel. Misstanken att de haft ett verktyg inne på avdelningen har funnits i en vecka eftersom de tidigare nästan lyckats få bort en likadan polykarbonatskiva från ett annat rum på samma avdelning.”

Läs mer: Lamotte: Maffialedare bland rymlingarna från Migrationsverkets förvar: ”Det här är en livsfarlig människa”

Häromdagen så ska en av de 14 rymlingarna, en ökänd yrkeskriminell från Ronneby, hört av sig. Han lät meddela personalen på förvaret att han vid flykten råkat glömma en del ägodelar. Ronnebygangstern, som under lång tid uppehållit sig i Sverige illegalt, meddelade att han kommer skicka några kamrater för att plocka upp de kvarglömda prylarna, enligt Lamotte.

Läs resten av inlägget här.

Joakim Lamottes Facebooksida finns här.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag