Sommarpodd: Ronie Berggren om USA, Trump och svenska medier

Foto: Ramanathan Kathiresan/Privat
  • Tisdag 9 jul 2019 2019-07-09
E-post 214

ÖRNSKÖLDSVIK Ronie Berggren driver den konservativa podden Amerikanska Nyhetsanalyser. I en sommarpodd för Nyheter Idag berättar han om hur intresset för amerikansk politik väcktes, hur han upptäckte att det fanns ett vänsterperspektiv inom den akademiska världen, med negativ syn på Israel och USA. Hur traditionella medier genomsyras av en vänsterliberal analys av amerikansk politik. I podden tar Berggren bland annat upp exempel med Dagens Nyheters Peter Wolodarski.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag