Man anhållen efter sprängning på skola

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 20 dec 2018 2018-12-20
E-post 178

HÄSSLEHOLM På torsdagsmorgonen hördes en hög smäll på en gymnasieskola i Hässleholm. Enligt polisen har en sprängladdning detonerat och en man i 20-årsåldern sitter anhållen för brottet. Ärendet utreddes till en början som ett misstänkt terrorbrott men rubricerades senare om till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Klockan var strax före 9 på morgonen när polisen larmades om att en explosion skett på Hässleholms tekniska skola. Polisen misstänker att sprängningen utfördes medvetet med en sprängladdning som tillverkats med syftet att skada många människor.

Skolan utrymdes och ingen person ska ha skadats i samband med explosionen. Säkerhetspolisen är inkopplad i ärendet.

Strax efter klockan 11 meddelade polisen på en presskonferens att en misstänkt gärningsman i 20-årsåldern har gripits i anslutning till skolan. Man sade också att utredningsåtgärder pågick på andra platser, som den misstänkta gärningsmannens bostad.

På eftermiddagen uppgav polisen att händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. Man bedömer att det var en enskild isolerad händelse och inte något terrorbrott, vilket man misstänkte till en början. Mannen i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Tipsa

Vet du mer om incidenten?

Kontakta i första hand polisen på numret 114 14.

Har du nyhetstips om händelsen – hör av dig till någon av reportrarna här nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag