Springare om kritikstormen: ”Misstolkning i syfte att sprida hat och misskreditering

Peter Springare. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 19 mar 2017 2017-03-19
E-post 5655

KRÖNIKA Jag kan inte annat än bli bestört över den vantolkning som vissa journalister och debattörer gjort över mitt inlägg om vänsterextrema journalister med abnorma agendor. Man har ifrågasatt om jag kan vara polis. Man har förfasat sig över mitt mandat att använda våld i samhället.

Det jag blir mest konfunderad över, är hur Alex Schulman i en debattartikel i Expressen, tillåts ösa kränkande epitet över mig som person och de ställningstagande jag gjort. Dessutom ta mitt inlägg om vänsterextrema journalister och deras destruktiva och antidemokratiska agendor, som intäkt för att jag är en rasist. Mycket märkligt.

Jag har inte skrivit eller gett uttryck för att förinta journalister. Snarare är det så att jag anser att de flesta journalister är professionella och gör sitt jobb med den äran. Jag imponeras många gånger av deras jobb och de bidrar i mångt och mycket till bibehållandet av vår demokrati.

Det jag dock har en åsikt om, är den handfull vänsterextrema journalister med, som jag uttryckte mig abnorma agendor. Agendor som bara går ut på att sprida hat och förvrängda sanningar omkring sig och som underblåser och många gånger näst intill uppmanar till anarki. Dessa individer har inget att göra i en sansad debatt i demokratisk ordning. Jag har nämligen varit förföljd av några sådana de senaste veckorna. De har aldrig velat diskutera någon sakfråga utan bara haft för ögonen att misskreditera och sprida hat. Det är alltså dessa individer jag vill skall försvinna för gott från debattens arenor. Vi behöver inga extrema journalister. Det räcker med vanliga vänster- och högerjournalister, som kan föra sig och agerar professionellt.

Läs också: Kritikstorm mot Peter Springare efter inlägg om att ”förinta alla vänsterextrema journalister”

När det gäller det jag skrev i mitt inlägg så kan jag konstatera att de allra flesta läste ordentligt och förstod i vilket sammanhang och i vilken kontext ordet ”förinta” användes. Men för vissa måste man uppenbarligen vara väldigt, väldigt övertydlig, så att inte fantasin och vantolkningarna kastas lös utom all kontroll.

Min fråga och debatten kring den, handlar om politikernas oförmåga att kliva fram på den politiska arenan i vissa viktiga frågor. Exempelvis invandrings- och integrationsfrågorna. Vidare att detta får konsekvenser för hela samhället, bl a genom att vänster- och högerextrema krafter får ”mandat” och utrymme att sprida hat och kaos omkring sig. Dessa kontraproduktiva krafter kan man få bort genom att politikerna tar makten över de aktuella frågorna. Så sammanhanget torde väl stå helt klart för alla seriösa betraktare. Så här skrev jag;

”Så varför kan man inte, under ledning av våra folkvalda riksdagspartier enas om att djuploda dessa frågor, som är så fundamentalt viktiga för hela vårt samhälles fortsatta utveckling. Utan att ta hänsyn till de polariserande vänsterextrema och högerextrema krafter som bara sprider kaos och hat omkring sig. Mitt motiv är just detta att försöka göra Sverige bättre att leva och utvecklas i för alla, både infödda ’svenskar’ och invandrare. Och därigenom också förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”.

Två viktiga syftningsord ”och därigenom”, syftar tydligt och klart på inledningen av stycket, nämligen att via demokratiska och politiska åtgärder avlägsna förutsättningarna för dessa vänsterextrema journalister att verka och sprida sin hat- och förföljelsepropaganda gentemot de som vill framföra en åsikt i olika frågor. Och därigenom är dessa individer bortraderade som vänsterextrema journalister med abnorma agendor. I vart fall på de aktuella arenorna. Detta är ett tydligt symbolspråk och har ingen som helst bäring i några fysiska meningar gentemot några enskilda individer. Sådan tolkning förefaller enbart ha sin grund i att återigen upprepa misstolkningar i syfte att sprida hat och misskreditering.

Att få detta till att journalister som kollektiv skall förintas begriper jag inte. Uppenbarligen är det också ett par tre journalister och debattörer som tydligen identifierat sig med att vara just vänsterextrema journalister med abnorma agendor. Det får i så fall stå för dem själva, jag har i alla fall inte pekat ut någon av dessa.

Framöver kommer Springare publicera sina texter på Nyheter Idag istället för sin Facebooksida. Missa inga texter från Springare genom att gilla Nyheter Idag på Facebook, om du inte redan gör det!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag