SR ville nyansera bild av problemområde – blev bombhotade

Radiohuset på Gärdet. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 19 nov 2021 2021-11-19
E-post

KALMAR P4 Kalmar ville ”lyfta en annan bild” av stadsdelen Norrliden i Kalmar. Det slutade med att kanalens reporter mottog bombhot av ett gäng unga män, rapporterar Journalisten.

Det var i måndags som P4 Kalmar hade en reporter på plats i Norrliden med anledning av att länsstyrelsen hade en ”demokratistuga” där.

– Norrliden är inte ett utsatt område i egentlig mening, men det har skildrats mycket om kriminalitet och droger där. Vi ville åka dit och lyfta en annan bild av Norrliden, säger tillförordnade kanalchefen Louise Haag till Journalisten.

Reportern gick omkring och pratade med folk, vilket inte uppskattades av en ung man. Han frågade vad hon gjorde där och kom sedan med två andra maskerade män.

– En ställer sig och stirrar på henne, den andra lite bakom, och han säger ”Vi ska spränga P4 Kalmar”, fyra, fem gånger. Situationen är helt klart hotfull, berättar Louise Haag.

Reportern tog sig sedan därifrån och kanalen har polisanmält händelsen.

– Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng, säger Louise Haag.

Framöver kommer man att göra en säkerhetsbedömning innan man ger sig in i vissa områden, och inte låta journalisterna åka ensamma som i måndags.

Läs även: SR uppmärksammar ”vithetsnorm” i svensk natur

Läs även: SD vill utreda förbud mot gangsterrap i Sveriges Radio

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag