Stal smycken för 800 000 kronor – får kraftigt sänkt straff

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 Nov 2018 2018-11-04
E-post 464

UPPSALA Tjuven stal klockor och smycken för 800 000 kronor innan han åkte fast och dömdes i tingsrätten till ett och ett halvt års fängelse. Stöldgodset lyckades mannen gömma eller avyttra och häromdagen fortsatte medvinden för tjuven – han fick sitt fängelsestraff sänkt av hovrätten till tre månaders fängelse och skyddstillsyn.

I början av 2018 dömdes en 20-årig man till fängelse  i ett och ett halvt år för att ha brutit sig in i nio villor och stulit klockor och smycken till ett värde av 800 000 kronor i Uppsala, uppger UNT.

Åtta av inbrotten genomfördes under loppet av tre dagar och stöldgodset har inte hittats än. 20-åringen blev till slut påkommen under ett inbrott i en villa i Lindbacken utanför Uppsala. Mannen erkänner att han var inne i villan men nekar till så gott som samtliga misstankar.

20-åringen överklagade sin dom till Svea hovrätt och ville bli frikänd för åtta av inbrotten. Svea hovrätt slår dock fast att mannen är skyldig på samtliga punkter, men väljer att sänka straffet.

Tingsrätten dömde mannen till ett och ett halvt år i fängelse men Svea hovrätt anser att mannen har genomgått en positiv utveckling och fått en anställning efter flera års arbetslöshet, vilket får hovrätten att sänka straffet. Enligt hovrätten kommer mannen nu att få tre månaders fängelse och skyddstillsyn istället.

Borgerlige debattören Johan Ingerö som är välfärdsansvarig på Timbro reagerar starkt över nyheten i ett inlägg på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag